måndag 30 december 2013

Finn 3 månader i efterskott

Ja, jag vet. Han är snart fyra månader. Men grattis i efterskott på tremånadersdagen. Vi kan ju se om vi kan få till ett fyramånadersinlägg på rätt dag, men nu till tre månader.

Du har blivit en liten kille med mer humör, vi får höra dig skrika lite högre, lite oftare. Du kommer ju inte upp i Signes nivå, men ibland suckar vi, inte ännu en vagn- och bilhatare. Men tydligen gör vi sådana bäbisar, jag och Daniel. Den bestämda sorten.

Du är vaken ännu mer och när du är vaken vill du vara med. Du älskar fortfarande ditt babygym. Eller din fitness-studio som det heter på tyska. Där kan du vara nöjd långa stunder. Du älskar också att byta blöja och lyssna på speldosetigern.

Du har fått ditt tremånadernsvaccin och tagit det som en hjälte trots att du fick båda sprutorna i samma ben pga ödemet. Du skrek i två sekunder, sen var allt bra igen.

Strax efter din tremånadersdag firade du Lucia och vi vandrade runt i Skönstaholm. Mest sov du i sjalen. Det var ju läggdags. Du är rätt bestämd med dina tider. Innan åtta sover du alltid. Inte för att vi har någon sorts rutin, mer än att jag ammar dig när Daniel lägger Signe. Då är du trött och vill sova/amma/använda mig som napp. Det innebär att du i princip alltid somnar någon gång mellan sju och åtta. Sen ligger du gärna och småsnuttar i mellan en och två timmar. Och du vill bara liggamma. Annars blir det stök.

Du har börjat skratta. De sötaste skratten. Mest skrattar du när vi busar eller sjunger. Favoritsångerna är imse vimse på tyska, små cyklar som far om kring och klassikern en kulen natt.

Du krånglar en del med sömnen när vi inte är hemma. Du sover inga långa pass i vagnen,  om du alls sover där. Vi har under den senaste månaden haft med oss vagnen mindre och mindre. Det är ju bara irriterande att köra runt på en tom vagn. Du sover inte heller lika bra i sjalen längre. Vaknar och har svårare att somna om trots att du bara sovit 20 minuter. När jag hämtar din storasyster från förskolan och hon får åka vagn och du sjal är det inte alltid så lätt. Du arg som ett bi i sjalen och hon sur i vagnen. Då är nappen en livräddare. Och mjölken för Signe. Trollungar.

Så, det var allt för nu... då får vi se hur det blir med fyramånadersinlägget då.
 

Inga kommentarer: