lördag 28 juli 2012

Putte i blåbärsskogen

Vi avslutade gårdagen med att plocka blåbär i Nackareservatet. Det måste ha varit riktigt bra förutsättningar för blåbär för vi hittade riktigt stora bär. Signe älskar att plocka bär. Alla sorter. Smultron på västtorp. Pallade hallon från kolloniträdgårdarna vid Hammarbybacken. Skogens blåbär. Lyckebyvägens krusbär och röda och svarta vinbär. Krusbären började hon plocka redan i juni fast de var så omogna och sura att hela tungan krullade sig.

Först gick vi förbi Anders som hade räddat Signes keps när vi tappat den någonstans. Anders har blivit pappa till lilla Lovi för två veckor sedan. Mio heter storebror. Signe konstaterar: "När bebisen kommer, då Mio storebror"

Bebisar är oerhört spännande just nu. Mio har som sagt var precis fått en lillebror och vilken dag som helst blir Lias storebror. Signe vill gärna känna på gravida magar, även en helt okänd kvinna i Berlin frågade hon om hon fick klappa magen på. Hon leker ofta att hon är bebis. Alldeles nyss lät det så här. "Signe-bebisen väldigt trött... (nafsar mot mitt bröst utanpå tröjan) Signe-bebisen äter mjölk från mamma Annas  bröst."



På väg mot blåbären. Signe var bara tvungen att kolla om man kunde rutscha på magen i den här trappan. Väldokumenterat försök. Jag fotar från ett håll och Daniel från andra. Jag kan meddela att det gick väldigt bra att rutscha. Vi höll på att aldrig komma iväg till blåbären.

Men Signe, du stoppar ju allt i munnen och inget i hinken...
  
Coolt att ha blåbärsris ända upp till midjan. Vilken djungel. Och en hel del mygg!

 
Mums!

Snart ska vi se på OS och kvällsfika. Men vet inte på vad. Är inte sugen på något men vill ändå äta. Daniel lägger Signe, som då och då ropar maaammma, så vi får se hur lång tid det tar. Vad Signe tror att jag gör, hm, joggar. Rätt långt från sanningen idag.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Finaste skogstjejen!