fredag 29 november 2013

Finn 2 månader, i efterskott,

Jag började skriva en text om Finn två månader. Sen kom det annat ivägen så den blev aldrig riktigt klar. Så här kommer den oklara tvåmånaderstexten och så får vi satsa på tre månader snart.

I två månader och en dag har han funnits med oss. Finn. Och det känns så kort och så långt på samma gång. Men mest känns det fantastiskt.

Finn, du blir mer och mer en egen person. Visar vad du vill och vad du tycker om.

En av dina favoritsysselsättningar är blöjbyte. Då ligger du och tittar på din speldosetiger som hänger i en liten torkställning ovanför ditt huvud. Ibland hänger där också Signes färgglada trosor och strumpor. Då blir du så glad och uppspelt att du pratar och viftar och sprattlar.

Pratar gör du mycket. Med mig, Signe och Daniel eller med figurerna i ditt babygym eller bara med något annat du tycket är fint som en flaska olivolja eller några röda skåp.

Du växer så det knakar men har inte lyckats med samma dubbelhaka som Signe. Du har gått från under medellängd till över på dessa två månader. Du kan fortfarande ha en del kläder i storlek 56 men vi har också fått börja med storlek 62.

Du har inte lika ofta magknip längre och du kräks inte riktigt lika mycket även om det fortfarande blir en hel del klädbyten.

På nätterna stånkar och stönar du inte lika mycket. Du har nästan slutat bajsa på natten och ofta sover du ganska bra på sidan i ditt babynest i spjälsängen de första timmarna. Därefter vill du helst sova nära. Men det är svårt för du viftar så.

Inga kommentarer: