söndag 16 mars 2014

barn på grönbete

Veckan som varit har varit full av sjukdom, men den har också varit full av sol och mellan varven har de små varit rätt så pigga och vädret oemotståndligt. Finn har invigt trädgården på allvar och Signe har återupptäckt den.
 

 Som en kalv som får komma ut på grönbete.

 Mm, gräs under tassarna.

 Strålande tider.

 Klätterstenen vid gaveln och nya sneakers. Under veckan har de sopat och blåst bort löv och grus från gångvägarna här i området. Sopade gator och springskor. Mer vår än så blir det inte.

 Trädgården levererar krokus, vårgäck och skilla. Inga mängder, men vi älskar de som finns. I höst vill jag sätta fler lökar. Det är spännande så här första våren att se vad som kommer upp.

En annan blomma. Ingen trädgårdsvariant dock. Snarare en vild djungelblomma.
Ett av hennes största intressen är Afrika just nu. Särskilt Tanzania. Och djuren som finns där. Tex guerezeapor som tydligen härjar och skriker så fort de blir ensamma. Vi har en jättebra app som Signe älskar där hon lärt sig detta. Sen lär hon oss. Hon är otrolig på att komma ihåg och kan upprepa det som de säger i appen med exakta ord och till och med tonfall. Guerezeaporna är hennes favoriter, kanske just för härjandet. Det är ju skönt att det finns härjiga typer i Afrika också.

Inga kommentarer: