tisdag 26 juli 2011

11 månader och cykelpremiär

Idag blev Signe 11 månader. Stora tjejen. Det firades med bad vid Söderbysjön och en mycket lyckad cykelpremiär.

Min cykel hade fått punktering och eftersom jag och Daniel helt saknar tummar lämnade vi in den för reparation. Då passade vi på att köpa cykelsits till Signe och få den monterad på samma gång. I går var jag i Sickla och köpte cykelhjälm till henne. Slapp ställas inför det svåra valet rosa med fjärilar eller blå med hajar. Det var bara hajarna som fanns i den minsta storleken. Icke könsstereotypa hjälmar i bäbisstorlek kanske är en affärsidé.



Vi var nog lite nervösa både jag och Daniel för vad Signe skulle tycka om cykeln. Det hade vi inte behövt vara. Nog för att det var lite små protester precis i början och när hon tyckte att det var lite långtråkigt. Men det höll i sig i några sekunder. Sen var hon lugn och nöjd och gosade med Nallen. På vägen hem somnade hon när vi hade cyklat 10 minuter! Hon sov så gott att vi lyckades trassla ur henne ur sitsen, få av henne hjälmen och bära upp henne sovandes till lägenheten. Sen sov hon vidare på en filt här hemma.

Vincent, Michaela och Nils var också vid Söderbysjön. Det var perfekt bäbisbadväder. Molnigt, men varmt. Signe älskar att bada och picknick med banan och Ellas Kitchen är inte heller helt fel. Ännu bättre när man lyckas tigga till sig lite gott bröd. För att inte tala om att man sen kan stå och nakenfisbajsa som en annan kanadagås.

 badidyll

vänskap

klapp på det!

granncharmtrollet

 fruktstund - guldstund

mysstund

En fantastiskt fin 11-månadersdag! Avslutades med Daniels laxpasta. Daniel pratar med faster Ester i telefon och jag ska läsa bok och dricka te. Vardagslyx.

1 kommentar:

Fru Blomma sa...

Iiiih vilka fina bilder! Tack för en mysig dag. Kram!