fredag 6 augusti 2010

Snipp- eller snoppkläder

Brödil har rätt mycket kläder till den första tiden nu, men i veckan har hon fått en liten orange kofta.Den är inköpt på H&M. På kvittot stod Baby pojk. Nu undrar jag hur de har tänkt här. Hade det inte kunnat räcka med att skriva Baby. Varför är en orange kofta avsedd till en pojkbebis. Varför skulle jag behöva hjälp med att veta om koftan är tänkt till en kille? På vilket sätt gör den där lilla, lilla snoppen att pojkbebisen kommer klä i denna kofta? Varför kan/bör/ska man inte sätta den på en bebis med snippa? Och om man nu kan/får/ska det. Varför står det då Baby pojk och inte bara baby?

Här är fina Puh-strumpor med öron som Brödil har fått av tant Amanda. Hon hade visat dem på sitt jobb och fått den bekymrade kommentaren. "Vad händer om bebisen är en kille då?" Ja, vad händer då? Kommer snoppen skrumpna ihop och ramla av om vi sätter på Brödil rosa strumpor? Vad är ni oroliga över?

Jag undrar om det finns särskilda snipp- eller snoppblöjor. (Oj, bara jag inte ger blöjtillverkarna dumma idéer nu.) Blöjan rör ju ändå vid den lilla detalj som skiljer oss åt, inte kan den då vara samma för tjejer och killar om inte ens strumpor och koftor kan vara det. Eller?

Absurt var ordet, sa Bull!

Brödil ska få alla färger och alla möjligheter. Jag är lite sugen på den här boken:

2 kommentarer:

Malin sa...

jag kan bara hålla med om allt. klokt skrivet som alltid.
I USA har de flick- och pojkblöjor..de är ju lika i själva konstruktionen men mönster och färg skiljer åt. Fjantigt!

Strumporna var väldigt söta!

Amanda sa...

På 90-talet fanns det pojk- och flickblöjor. Där tror jag att det var anatomin man hade tänkt på, jag minns att det var olika uppsugningsområden och blå vätska i reklamen. Men om de inte finns kvar nu verkar de ju inte ha varit särskilt nödvändiga.