onsdag 11 maj 2011

tisdag och onsdag

Det händer mycket, men ni får inga fina bilder på allt som händer. Bara text. För jag orkar inte hämta kameran. Orkar inte gå en meter när inte bästa bäbisen tvingar mig. Idag var jag dessutom tvungen att göra mitt eget kvällste efter att jag hade fått Signe att somna. I vanliga fall gör alltid Daniel det för att han är så snäll, alternativt för att jag kräver det och blir gnällig annars. Men idag är han och klättrar klättervägg i Sickla med Kalle. Han åkte longboard dit. Han var glad som en hundvalp som vanligt. Är det något han kan är det att vara glad och att få andra glada och att peppa och tro på och se det positiva. Tur för mig som behöver en hel del tro på och pepp. Har det liksom inte i mig naturligt. Är väl därför jag blev präst. För att få jobba med hoppet. Daniel blir nog präst för att han bara är det i sig själv. Hoppet, alltså.

Igår var det tisdag. Då hängde jag och Signe med mammorna, men först tog vi vagnen, VAGNEN(!!!), hörde ni, och åkte till Skanstull och köpte vaxduk på Åhléns. Sen åt jag sallad med färska, handskalade räkor och Signe flörtade så mycket med pizzabagaren att hon glömde bort att hon åt, så då åt hon som en stjärna.

Det här med maten håller faktiskt i sig. Peppar, peppar, peppar, ta i så mycket trä som bara finns att tillgå. När hon väl äter, äter hon mer, vilket gör att hon står sig längre och inte behöver äta lika ofta och ändå är nöjd och utan att vi har gjort något alls med nätterna har det liksom bara spillt över. Hon äter inte lika ofta. Inatt åt hon bara klockan kvart i ett och klockan tre. Sen vaknade hon tio i sex och åt två skedar gröt vid halv sju. Sen ammade hon inte förrän nio, men då rejält och på båda brösten, bra där! Men det är bara att konstatera att hon inte är någon frukostbäbis direkt. Satans synd, eftersom jag och Daniel specialiserat oss på frukost. Innan Signe kom fick inget störa frukostätandet. En bra frukost innehåller fruktsallad gjord på minst tre frukter, varav en måste vara banan, mackor med ost alternativt ägg, juice och te, varmt te. Idag bestod min frukost av en och en halv macka med enbart smör, ett glas vatten och fruktpurén som Signe inte ville ha. Sa jag att jag satt på golvet och åt. Nej, men det gjorde jag i alla fall.

Idag har jag också träffat mammorna. Mammorna tänkte sig filthäng. Bäbisarna tänkte sig filthärj. Det var väldigt svårt att kombinera, men det var trevligt ändå. 

Sen blev vår BVC-tid inställd, så då gick vi till min mormor och morfar som ville fira min och Signes namnsdag. Märta. Det var Märta-dagen som min mormor säger. Jag fick glass och varma körsbär och hembaka kanelbulle och Signe fick leka i trädgården med en vattenkanna, vi var båda rätt nöjda. Morfar Anders som vi kallar gammelmorfar för att inte blanda ihop honom med bara Morfar, är mycket populär hos Signe. Han har ju en liten borste under näsan och finns det något som bästa bäbisen tycker om så är det små borstar och penslar. Bakpenslar, tandborstar och hårborstar. Apropå det, den lilla tanden växer så sjukt långsamt, hon har ju hållit på att få den i typ två veckor och den är bara halvvägs ute och ser lite charmigt trasig ut tycker jag.

I morgon kan det få vara lite svalare, om man får önska det. Det är rätt varmt att bära bäbis. Var det någon som sa att svett var det nya svarta.... Nej, nej, tänkte väl inte det.

Inga kommentarer: